Birkebo

Beboerinfo

Download Velkomstpjece

Bliv godt klædt på ved indflytning. Vi har samlet en pjece med alle de spørgsmål, som pårørende og nye beboere typisk har.

Birkebladet

Birkebladet udkommer fire gange om året i marts, juni, september og december. Her kan du læse den seneste udgave.

Månedens menu

Få et overblik over, hvad køkkenet tilbyder i denne måned.

Samlet overblik over det praktiske

Her på siden kan du få et overblik over alt det praktiske i hverdagen.

Her på siden kan du finde en masse praktisk info om livet på Birkebo. Det er også en god idé at læse vores Vekomstpjece, hvor du finder al den info du har brug for ved indflytning på Birkebo. Velkomstplejecen kan du se ude i venstre side – her på siden.

Overblik over bolig og services

Her er et overblik over boliger, services og omgivelser.

Praktisk info

Her er praktiske info om bl.a. tandpleje, læge, ergoterapeut m.m.

Tandpleje

For at kunne gøre brug af den tandlæge, der kommer på Birkebo, skal man være visiteret til omsorgstandpleje. Det er primært personer med svært ganghandicap, der kan blive godkendt til omsorgstandplejen. Øvrige beboere henvises til at benytte egen tandlæge. Anmodning om godkendelse til omsorgstandplejen sker ved henvendelse til sygeplejersken eller visitator i Helsingør Kommune. Omsorgstandplejen kommer regelmæssigt på Birkebo. Kontakt til Omsorgstandplejen kan kun ske ved kontakt til afdelingssygeplejersken.

Læge

Læge Mette Høi er fast tilknyttet Birkebo. Mette Høi har til daglig praksis på Rønnebær alle i Helsingør. Når du flytter ind på Birkebo, kan du vælge at beholde din læge eller skifte til Mette Høi. Mette Høi kommer som udgangspunkt på Birkebo x 2 ugentligt. Det er uden omkostninger for at skifte læge når du flytter ind.

Varmemester

Ved spørgsmål vedrørende boligerne kontakt varmemester. Varmemesteren har daglig kontor- og telefontid mellem kl. 11.30 og 12. Kontoret ligger i Oasen ved siden af receptionen. Tlf.nr.: 4925 0019 E-mail: birkebovm@bjornsholm.com

Rengøring & vaskeri

Birkebo har egen rengørings- og vaskeriafdeling. Boligerne rengøres i henhold til det serviceniveau, der er vedtaget i Helsingør Kommune. På Birkebo er der mulighed for udelukkende at anvende egne ting i form af linned, håndklæder m.m. Tingene vil blive vasket på eget vaskeri. Det er også muligt at leje linned, håndklæder m.m. Ønskes yderligere oplysninger, kan leder af køkken og service, Birgitte Bundgaard Larsen, kontaktes. E-mail: bba@helsingor.dk

Ergoterapeut/fysioterapeut

På Birkebo er der én ergoterapeut ansat, der bl.a. sørger for hjælpemidler, forflytninger, lejring, siddestillinger m.m. Du kan indgå aftale med privat praktiserende fysioterapeut. Personalet vil gerne hjælpe med dette.

Fodterapeut

Vi henviser til fodterapeuter i lokalområdet. De udfører fodbehandling på beboerne og har et tæt samarbejde med personalet omkring beboernes fødder. Betaling kan udbetales fra administrationen og trækkes via servicepakken hos beboeren. Personalet kan være behjælpelig med at finde en fodterapeut.

Frisør

Vi henviser til en frisør i lokalområdet.

Transport

Hvis du af helbredsmæssige årsager ikke kan benytte offentlig transport til egen læge eller speciallæge, kan du søge om bevillign til kørsel med taxa hos Borgerservice.

Oftest stillede spørgsmål

Aktiviteter er en stor del af livet på Birkebo, hvor årstidsbestemte traditioner har stor betydning, særlig jul og påske.Nogle aktiviteter er for alle. Andre er individuelle eller målrettet mindre grupper.

Eksempler på aktiviteter er gymnastik, spisegrupper, sang, dans, bagning, banko, gå- og cykleture i en af vores to rickshaw. Der holdes gudstjeneste hver 3 uge i Lyets dagligstue. Hver uge får vi besøg af en besøgshund, der kommer rundt i alle afdelingerne. Birkebo har en lille bus, ‘Birkebussen’, som vi bruger til mindre udflugter i nærområdet. Vores to rickshaw er til rådighed for alle der har lyst.

Vi griber dagen med et positivt engagement med respekt for den enkelte beboers ønsker og behov. Vi fylder dagen med aktiviteter, snakke, lege, smil og masser af grin.

Vores cykelpiloter tager ofte beboerne med på cykelture i Helsingør. Vi tager også på busture. Det kan f.eks. være en bustur til Gillelejehavn eller lign. 

Vores beboerblad Birkebladet udkommer fire gange om året i marts, juni, september og december. Birkebladet indeholder informationer om hvad der er sket, og hvad der skal ske på Birkebo de kommende måneder samt nyttig info.

Vi går højt op i at servere traditionel dansk mad. Vi bruger årstidens råvarer og vores beboere har medindflydelse på menuen. Maden tilberedes i vores eget køkken. Her kan du se menuen for denne måned. Læs mere her

Hvis du skal have flere gæster, end I kan være i din bolig, kan du låne restauranten, der ligger ved hovedindgangen. Du kan kontakte leder af køkken, Birgitte Bundgaard for at få mere information og for booking af lokalet.

Vi møder hver eneste
dag med et smil