Birkebo

Omsorg, nærvær og skøn natur

Birkebo i Helsingør ligger i et naturskønt område med udsigt over Øresund.

Birkebo skal være et rart sted at være og komme på besøg. Her er hjemlighed, fællesskab, nærvær og omsorg i fokus. Og så bor vi i naturskønt område med udsigt over Øresund.

50+

år som selvejende
institution

72

Boliger

Birkebo består af moderne og lyse boliger fordelt i afdelingerne Birkedalen, Birkevangen og Birkelyet.

72

Beboere

Birkebo er et hjem for 72 ældre i Helsingør Kommune, som har behov for omsorg og pleje.

Hvad gør os anderledes?

Hjemlighed

Birkebo er først og fremmest et hjem. Vi går meget op i at her er rart at være. Her skal være hyggekroge og rammer for sociale fællesskaber.

Livsglæde & fællesskab

Med afsat i den enkelte beboers livshistorie og ressourcer skaber vi aktiviteter, snakke og lege med masser af smil og grin.

Nærvær & omsorg

Nærvær og omsorg skaber ro og tryghed. Vi har fokus på de enkelte beboers behov og ønskeri tæt samarbejde med beboeren og eventuelle nære pårørende.

Vores historie

2024

Birkebos leder er Søs Nehring.

2011

Birkebo blev bygget om i 2011, så der i dag er 72 tidssvarende boliger, fordelt på de 3 afdelinger Lyet, Vangen og Dalen

1970

Plejehjemmet Birkebo er en selvejende institution stiftet af foreningen Frembo med en driftsoverenskomst med Helsingør Kommune.

Byggeriet rummede oprindeligt 64 plejeboliger.

I tilblivelsen af Birkebo blev der lagt vægt på fællesskab med et kollektiv område med restaurant, selskabslokale, opholdsstuer m.m.

Dedikeret personale 24/7

På Birkebo er mange forskellige faggrupper, der arbejder på at skabe et godt hjem for dig og dine pårørende. Her vil du møde sygeplejersker, serviceassistenter, måltidsværter, køkkenpersonale, varmemestre, aktivitetsmedarbejder, ledere, ergoterapeut, demenskoordinator og administrativt personale, social- og sundhedsassistenter og -hjælpere m.fl.

Vi griber dagen med smil og engagement og imødekommenhed. Vores dygtige team elsker deres job, fordi det giver mening at være dig for dig.